Urbanisme dona la raó a l’Entesa i s’haurà de modificar el planejament del Centre Històric.

L’alcalde no encaixa bé la derrota i la camufla amb comentaris surrealistes i crítiques malsonants cap el membre de l’entesa.

Bellvei, 01 de abril de 2008

En un ple ordinari que ratlla la demència s’aprova per unanimitat iniciar els treballs de redacció de la Modificació Puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament al Nucli Antic.

El passat Ple del dia del Sants Innocents del 2007, l’oposició en pes va guanyar una moció on proposava iniciar els esmentats treballs. El Sr. Fonts, amb la prepotència acostumada, va dilatar fins avui la decisió argumentant haver fet una pregunta a la Comissió Provincial d’Urbanisme sobre un article de les normes urbanístiques que, segons ell, era fonamental per iniciar o no els esmentats treballs.

La resposta de la CUT ha estat taxativa i, podríem afirmar que, “irònica”, en quan es respon que per modificar un article de les normes urbanístiques és necessari tramitar una modificació que el mateix ajuntament pot fer.

La CUT va més enllà i recomana no quedar-se en la modificació d’un article, tan sols, sinó que li diu a l’alcalde: “.. que la reflexió hauria de abastar el conjunt del nucli antic i el conjunt dels paràmetres, en el sentit de mantenir les tipologies actuals. Per tant el que caldria és regular la possibilitat o no d’agrupar parcel·les, la densitat, la no aparició de semisoterranis, i la regulació dels usos en planta baixa, amb un estudi detallat de en quins casos s’admetrien quins usos.”

\“Els plens municipals es caracteritzen per l’absència de públic per fer-se a la 1 del migdia”
Sobre aquesta modificació penja la llicència donada a una empresa per construir en una finca del centre històric on s’hi deixava construir 16 apartaments i 32 aparcaments en dos plantes soterrades que tenien la seva sortida per un carrer estret del centre.

La sospita és que, al no poder executar la llicència d’obres donada ja que —com determina la CUT— s’han de modificar les normes, la pressa en modificar-les vingui motivada per voler cercar una solució adequada, no a les necessitats de conservar i millorar el teixit urbà del centre històric, sinó en la línia de modificar el planejament per poder enquibir les noves operacions urbanes d’habitatges plurifamiliars i aparcaments soterrats en finques on fins ara eren una casa pairal i un gran pati amb jardí i palmeres com és el cas de la Plaça Catalunya.

 

L’alcalde es ven el patrimoni industrial

Un altra punt del dia era la venda de quatre parcel·les industrials del Sector 11 que aniran a subhasta a un preu inicial de 900.000€ per pagar la segona fase del repavimentació dels carrers del centre amb un pressupost entorn del 1,15 M€, l’aprovació del plec de condicions per licitar l’obra ha estat un altra punt del dia.

Per últim i com estava previst, la majoria absolutista de l’equip de govern va rebutjar una moció de tota la oposició per formar una comissió de seguiment del POUM que es vol tirar endavant.

 

El POUM com a arma especulativa

L’entesa va advertir que si, l’equip de govern, pren la decisió de tirar endavant en solitari el POUM, després no es queixi de les crítiques que li puguin venir de l’oposició. Les informacions que ens van arribant donen a entendre que, el Sr. Fonts, tirarà endavant un POUM expansionista i sense cap mirament, començant pel golf, continuant per l’estació de renfe al camp de vol d’ultralleugers o el centre comercial que uniria l’Hospital Comarcal amb Bellvei.

Prova de les intencions gens curoses amb el medi municipal és que, des del 2003 on va anunciar que iniciaria l’agenda 21 local, no han donat cap més senyal de vida en tramitar-la i sí, en canvi, ja ha aconseguit subvenció per iniciar el POUM. A la pregunta de si la pensava tramitar ha contestat com fa uns mesos: en el primer semestre d’aquest any, però a la Diputació, què és qui dona subvenció, no en saben res encara.

 

Preguntes sense resposta

Als precs i preguntes l’entesa ha preguntat com pensa resoldre la pèrdua d’una tercera part de l’aigua que es consumeix a Bellvei —cent milions de litres anuals— sense obtenir resposta.

 


Deixa un comentari